ActIv8 z mého pohledu

22. 7. 2008 17:34
Rubrika: zažila jsem... | Štítky: akce:activ8

Na Velehrad jsem se těšila. Nejdřív míň, potom víc. Plno lidí, staří a noví kamarádi, sranda, pár dní "venku"... Po tom, co jsme po cestě ze Starého Města funěli a kladli si na srdce, že příště stačí dvě mikiny místo čtyř, se nás ujali usměvaví (číslo 5 v usměvavém žebříčku slečny moderátorky Veroniky) pořadatelé. A rozhodili nás do stanů. Jen byla docela sranda, že stačilo říct: "Ale my jsme sourozenci!" a už měli ti dva místo v sourozeneckém sektoru... no, nebudu to víc komentovat ;). Stan jsme s Klárkou úspěšně postavily...jen vypadal jak po náletu mimozemšťanů...ale přežil :). Při přesunu ke hlavnímu podiu nás odchytila kamera TV NOE - jak se jmenujeme, odkud jsme a proč jsme přijeli. Ještě že to nedali do activ8 news :D. Večerní "light program" mě za začátku moc nenadchnul, protože se mi líbily jen nějaký kapely, byla zima, pršelo a byla jsem fakt unavená. Ale mše svatá v bazilice a společná modlitba byly vzpruhou a tak jsem plná očekávání zapadla do stanu.

V pátek si pamatuju na dobrý oběd - respektive super rohlíky a výbornou polévku (pod označením "polévka pro x tisíc lidí jsem si totiž představovala mastnou vodu). Pak jsem šla do baziliky, kde jsme se modlili Korunku k Božímu milosrdenství a pak na katechezi o Službě. Je to asi trapný a nevychovaný, ale za rok se tomu budu smát -> ta katecheze byla tak pěkná a klidná, že jsem několikrát usnula :) (a nebyla jsem sama :)) Jedem dál :). Benefiční koncert se mi líbil...občas mi to přišlo "až moc", "trochu násilný", ale líbilo se mi Rickovo svědectví :) a Tretí deň.

Sobota byla super! Moc se mi líbila řecko-katolická liturgie, i když jsem při ní úplně všechno nechápala... (ale teď už  mi to Vašek vysvětlil, takže díky :)) Po obědě jsme šli do Modré, abychom zjistili, jak je to na Velehradě s Čistou láskou. Pak tam měl workshop otec Vojtěch Kodet o okultismu a ezoterice, a tak jsme zůstali :). Bylo to zajímavý...hlavně ta diskuse :) a dokreslovalo to plno příkladů ze života...prostě nemá cenu si zahrávat se Zlým. Od 19h. bylo přijímání nových členů do Čistý lásky...o tom až v dalším článku :). Pak jsme šli na vigilii...asi na půlku jsem tam nebyla, protože jsem mrzla a převlékání ve stanu chvíli zabere :(...ale i tak se mi to líbilo. V rámci bdění jsem šla na "Hledání cesty,..." s Komunitou Blahoslavenství...a bylo to moc pěkný. Jo a mezitím jsme s Klárkou zdravily Džema..chudák :D. Ve 2:00 jsme zalehli na trávu před podiem a dívali se na mši v Sydney :). Přitom nám šlapala banda Slováků na hlavu. Pořád :D. Před 4h., když jsem se trochu probrala, začalo pršet. Ale jen na chvíli a jen trošku :)...o.biskup Graubner to při jitřní mši krásně vysvětlil :))...

Ta jitřní mše se mi strašně moc líbila. Nějak víc jsem si uvědomovala slova, která jinak říkám bezmyšlenkovitě, vnímala jsem kázání :D, když jsem šla k přijímání a byla jsem blíž a blíž, tak...to se nedá říct :)...jsem se těšila...to byl úplně novej pocit...těšila jsem se, až přijde Ježíš...prostě :-) a pak bylo úžasný, jak pouštěli ty holubice...to byla taková síla :).

Jsem moc ráda, že ActIv8 byl i pro mě. Bylo super potkávat staré a nové přátele. při mších, společných programech, koncertu, workshopech...jednota. Opravdová jednota...:) Všichni pořadatelé, ProActiv8 Band, účastníci... JSTE ÚŽASNÍ! Pro mě to bylo obrovský povzbuzení. Jít dál a nebát se jít proti proudu. Přijmout sebe samu taková, jaká jsem. Pořád hledat. Děkovat a chválit. A Duch svatý tam byl! O tom už nepochybuju ;-).

Zobrazeno 2906×

Komentáře

Sejk

Joo ten ActIv8 byl supr já tam prožil nádherný chvíle při adoraci na vigílii a moc díky za tenhle článek jste všichni super a Ten SVATÝ DUCH ten tam byl a přichází stále

vasekpetru

Kristy sem na Tebe moc hrdý, krásný, snad nejlepší článek o Activ8, škoda, že jsme se nepotkali.

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz