Dny důvěry v Brně

11. 10. 2009 17:19

Při cestě z letního campu mi evulka poprvé řekla o Dnech důvěry. Předtím jsem měla představu o Taizé, o Pouti důvěry jsem četla na blogu majkiii, o Dnech důvěry na signálech, ale (což je pro mou osobnost celkem paradoxní) říkala jsem si, že to není nic pro mě (teď nevím proč, ale nejspíš jsem k tomu měla svá pádná odůvodnění). Avšak evulka zasela nahlodávací semeno, a tak jsem začala pomalu uvažovat. Na poslední chvíli jsem se v dobrém rozmaru zaregistrovala (a navíc jako dobrovolník :-)).


Takové to mé klasické - "Nikoho tam v podstatě neznáš! Neblbni! Zůstaň doma! Ztratíš se v Brně! (:D) Potřebuješ se vyspat! Je to stejně trapnýýý...!" mě tentokrát (zase paradoxně :)) až tak neodradilo.

V pátek jsem se jela kouknout k Petrinu, kam jsem v sobotu měla odvést lidi na jeden z biblických úvodů. Docela sranda - do té doby "brněnský turista", najednou "brněnský průvodce :-). Ale což, vyšlo to, bavilo mě to, takže super :-). První večerní modlitba, kříž, bratři z Taizé, zpěvy... A nakonec seznámení s naší adoptivní rodinou :). Jejich úžasný pes, originální smysl pro humor, starostlivost, opečovávání...prostě pohoda :-).

V sobotu bylo trochu nevlídno :) (ale to až tak ničemu nevadilo :-)). Po modlitbě onen biblický úvod s P.Jendou Pacnerem o tom, z jakého zdroje čerpáme. Skvělý skupinky (nikomu nevadilo, že jsem mladší a když jsem něco řekla, brali mě vážně, což na mě fakt zapůsobilo :-). Jinak pro mě to bylo úžasný obohacení. Odpoledne jsem šla poznávat brněnské podzemí a věž u sv.Jakuba. Nepřipadalo mi to nebezpečné (na začátku :)). Nejdřív jsme naskákali šachtou do kostnice :) (která se mi mimochodem líbila víc než ta v Sedlci :)), ale bylo tam tak nějak zatuchlo a vzduch zřídka, tak po zjištění, že jestli se nám do zítřka objeví vředy a uzliny, máme mor a do 4 dnů je po nás :D:D, jsme zase urychleně vyskákali. Na věži to bylo taky veselý. X různých zvonů, velký ručičky od hodin. Až když začaly schody řídnout, díry mezi prkny se zvětšovat, ostatní hodně dýchat (tím pádem na mě moc vzduchu nezbylo :D), jsem si říkala, jestli jsem neměla zvolit nějakou méně akční náplň odpoledne. Do včerejška jsem si taky myslela, že nemám žádnou fóbii z výšek (nějaká malá fóbička se už klube :)). Před posledním stoupáním, na prknech širokých dva metry, beze světla,... jsem byla opravdu vděčná, že jsem šla před týdnem ke zpovědi :). Naštěstí mi hodně pomohla podpora ostatních, že jednou přece umřít musíme a že rovnou spadneme do kostnice a rozšíříme sbírku :D. Nakonec oblézání zvonu úplně nejvýš, křečovité držení všeho, co bylo jakkoliv dosažitelné, pohled na mlhu nad Brnem (ale musela jsem se dívat na úroveň věže, protože při pohledu na zem a na slabé pletivo (zábranu) se mi začaly podlamovat nohy, což se moc nehodilo :)). Prohlídku kostela jsem už ale nemohla plně vnímat, neb zážitky z předchozích dvou míst byly opravdu silné :-). Večer byla krásná modlitba. Zpěvy, čtení, ticho, slavnost světla, uctívání kříže...nedá se to nijak popsat. Ta atmosféra, společenství, jednota i v různorodosti naší víry,...

Ráno jsem jela na mši k sv.Augustinovi. Nevím úplně proč, ale Něco mě tam táhlo :-). Skvělý bylo kázání, kde mluvil o.Pavel o Editě a jejím následování Krista...:). Nakonec ještě loučení před katedrálou, děkování, potlesk, slova od bratří a nabídka, aby se za dva roky někdo ujal pořádání dalších Dnů důvěry :-).

(pod vlivem víkendového pobytu v Brně) TOŽ, za dva roky se moc těším! :-)

! Určitě se brzy objeví fotky u novakowa a Tofla, tak sleduj ;-) !

Zobrazeno 2847×

Komentáře

vasekpetru

A já že nám napíšeš o papežovi... :-( Ale pěkné jinak... :-)

Eddy

Kikino, díky za super popis akce! Já jsem si DD nadmíru užil!<br />
<br />
Radio, žádné zbožné přání! Začni organizívat! :-) Zlín i Brno Ti (nebo komukoliv jinému kdo do toho půjde) po dobrých zkušenostech určitě rádo pomůže! :-)<br />
Dny důvěy byly v r. 2007 velké požehnání pro Zlín a věřím tomu, že to tak je i pro Brno... Že Qubíku? :-))

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz