Mých 11 červencových dní aneb Brno a okolí prázdniny oživí :)

11. 7. 2010 22:34

Jako místa svého výskytu na začátku léta jsem prozíravě (?) zvolila moravskou metropoli a její okolí :-). Myslím, že to byla idea vskutku dobrá, mnohé mi to dalo, a tak potřebuju něco vyventilovat taky na ostatní ;-).


První pecka - Vranov u Brna 

Vůbec se nezdráhám říct, že je Vranov místo plné zázraků. Každý tamější pobyt mě nějak poznamenal :-). Pokaždé, když jsem tam přijela a vystoupila už z autobusu, tak na mě "dýchla" (nechci, aby to znělo sentimentálně, ale prostě to fakt tak působí) taková "atmosféra", která...je jen tam :-). Už počtvrté jsem se vydala na exercicie. Je to možná zvláštní, ale vždycky je to něco novýho, jakoby "navážu" na něco, co jsem tam loni poznala a jdu zase dál... Mám ráda tu pestrou směsici lidí, která se tam vždycky sejde - z celé republiky, různých škol, jiných rodin a vztahů... a přesto hledající směr. Bratři pauláni a sestry františkánky, kteří tam žijou, svým životem opravdu svědčí o Bohu. Nejsou to jen slova, ale prostě jasně vidím, že kdo svůj život Pánu odevzdá, rozhodně neztratí. Chvály, písničky, přednášky, skupinky (letos mi přišlo, že jsem ze skupinky a našeho sdílení vytěžila snad nejvíc za dobu, kdy něco takovýho znám...), mše svaté, adorace, křížová cesta,...každá minuta byla naplněná. Den tam bych normálně vyměnila tak za půl roku normálně :-). Když jsem odjížděla a uvědomila si, co se dá za pár dní prožít, jaký kroky udělat, jak se nasměrovat...teď jen aby to vydrželo :-).

Barča tu má pár fotek.

 

Druhá pecka - Katolická charismatická konference

Myslím, že netřeba příliš představovat. Snad jen, že se jedná o akci, která není uzavřená jen pro nějakou speciální skupinu - spíš naopak. Líbí se mi věkový rozpětí účastníků, který se pohybuje od těch v břiše po ty starší, kteří sice chodí třeba špatně, ale pořád mají touhu zakusit opravdový společenství Církve. Přijela jsem ve středu stejně jako x tisíc dalších lidí, jen jsem si to ve čtvrtek nenamířila do pavilonu F, tedy do hlavního místa přednášek a mší svatých, ale do vedlejší budovy, kde byla Dětská konference, tedy paralelní program pro děti. Skupina odvážných připravovala program už od neděle a děti se měly fakt na co těšit :-). Starala jsem se o pár nejmladších robátek, ale rozhodně to nebyla nuda. Vždycky se divím a obdivuju, co je to za s/Sílu, která tolik lidí vyhecuje k tomu, aby přiložili ruku k dílu. A každý k tomu dostává potřebný dary. Jen se nezaleknout, ale jít a sloužit. Uteklo to hrozně rychle a rozhodně nelituju toho, že jsem si konferenci nevychutnala při přednáškách, ale při běhu za utíkajícíma dětma :-). Mám z toho radost a tu mi nikdo nevezme :-). 

Zobrazeno 1227×

Komentáře

Lussy

:-) hezky napsáno!;) díky!!

Lenochod

hm hezký článek :-) díky za zkušenost :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz