Tudy?

Posledních pár dní jsem pobývala kousek od Brna. Volné chvíle a pohled na lesy přímo vybízely k procházce. Tak jsem šla.

 


 

Nebylo ani vedro, ani chladno, takže naprosto ideální. Počítala jsem s tím, že budu pryč tak hodinku, maximálně dvě, najdu nějaké pěkné místo a odtud se budu kochat. Na velké tabuli jsem si našla tu svou značku, trasu, po které půjdu a (imaginární) cíl. Bylo krásně, téměř nikoho jsem nepotkala, stromy se tyčily tak vysoko, že jsem viděla jejich koruny a kousky nebe. Z imaginárního cíle se stal bod, ke kterému se postupem času a kroků hloub do útrob lesa upínaly mé myšlenky. Žádné pěkné místo, zkrátka tam musím dojít.

Sledujíc svou zelenou jsem postupovala dál a najednou jsem zpozorněla, protože značka ukazovala tam, kam se mi fakt nechtělo. Pyšně se rozpínala nad kopcem, jenž byl pokryt hlínou a bahnem, kde se stromy fakt netyčily do výšky, ale spíš byly přes sebe poházené, kde nebyla hezká, upravená a turisty mile vyhlížející cesta... Zkoušela jsem to nějak obejít. Najít svou zelenou jinde. Třeba se spletli. Přece by mě tudy nehnali. Zleva jsem došla k silnici, kde na mě opravdu žádná zelená neblikala. Zprava jsem začala nabírat trochu jiný směr a cesta se tam stáčela do míst, kam se mi též nechtělo. Hm, super. Takže po značce...

Kolik času jsem v životě, ve svém hledání ztratila tím, že jsem se nedala vést Značkou? Kolik energie a sil jsem dala do hledání jiné a "pohodlnější" cesty? I když jsem od začátku viděla, že Značka ukazuje tudy... tudy, kde to sice fakt nevypadá růžově, nevítají mě tam rozjásané panely ani neprocházím uměle vykonstruovanými místy... Kolikrát jsem jasně věděla, že tenhle člověk je ten, který potřebuje povzbudit, že do téhle situace jsem se nedostala náhodou, že tuhle chvíli bych neměla jen tak přejít...a přesto jsem nic neudělala?

Kdy už se konečně přestanu bát jít tam, kam ukazuje Značka...?

Zobrazeno 1593×

Komentáře

Andrea Hýblová (Neposeda)

pošli mi tu fotku! my ji hned nějak použijeme...

Lenochod

tak to jsem přesně já, tou nepohodlnější stezkou... díkyza skvělé svědectví :) díky moc krasny clanek :))

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz