Můj první Red Bull :D

16. 5. 2009 22:28
Rubrika: živý Bůh | Štítky: paulinky

 

Pátek odpoledne, ucpané Pardubice, všichni unavení, já abnormálně... přesto jedu do Prahy. Tam, odkud (skoro) všichni utíkají... ospalá, naštvaná na sebe, ostatní, vzduch, vodu, zem, prach... Vlak pomalu brzdí v tepně naší země, ospale se zvedám a přemýšlím, co se sebou udělám. Mířím na adoraci k Paulínkám a přitom bych nejradši zalezla někam do kouta. Přemítala jsem, jaký energetický nápoj by mě úplně nezabil a přitom bych zvládla být při smyslech ještě pár hodin. Red Bull je fakt...hnusnej. Sice jsem neusnula, ale příště budu radši předtím dýl spát :D. U Paulínek mě vítaly jako staré známé :). I když my vlastně tak trochu jsme...:). Adorace byla super - s Pavlovými verši, Benediktovými radami, přímluvami za Bibli 24 a Signály :). Bylo nás pár, ale to nevadilo, bo tam byl ON a to bylo hlavní ;). Pak jsme šly s Lýdií a Andreou do města. Probíhaly totiž velkolepý oslavy svátku svatého Jana Nepomuckého. Praha byla doslova našlapaná, s blížícím se Karlovým mostem houstl dav, zpomaloval se náš krok a sílila hudba. V kostele „u Křižovníků" bylo úplně strašně lidí, který se pořád otáčeli dokola a zvěčňovali si všechny sochy a oltáře :). Pak jsme se koukly dolů k Vltavě na gondoly a to, co tu bylo :) (prý to dávali od 21h. v telce :)). Bylo fakt zajímavý, že náš národ (dobře, Pražáci+turisti ;)) slaví svátek světce...tak hodně...teď mě napadlo, koho to oslovilo...kdo začne přemýšlet o víře, Bohu...kdo půjde do kostela...nejdřív to omrknout a pak víc...kdo bude pokřtěnej...třeba to jsou jen mý teorie, ale docela mě baví  si takhle čas od času zafilozofovat :).  Večer jsem nadšeně padla do své útulné izby :).

Ráno jsme po snídani vyrazily na mši k Panně Marii u Týna. V dějáku jsme se vždycky kochali „jen" fasádou, ale ten vnitřek...fíha! ;) silně doporučuju ;) Paulínky samozřejmě četly :), varhany krásný, kázání-super! a pak mi Lýdie ukazovala i boční oltáře a tak a pan farář nás pozval na snídani :). Dost dobré. Jako samozřejmě je dost takto otevřených kněží, ale stále jich není většina :). Tak jsem se dozvěděla, jak vypadá pořádná pěší pouť, co znamená ve staročeštině „týn" a pak jsem ještě dostala pozvání „ať se někdy stavím" :). Bylo to pro mě...strašně...netradiční. Znám plno kněží, kterým nedělá problém vymýšlet vtipy, vyprávět historky,apodapodapod, ale v Praze, která mi vždycky připadala (a stále ještě trochu připadá) jako „něco víc" jsem s tímhle nepočítala J. Takže strašně milý :). Potom jsem si vzala svý saky paky a šla do knihkupectví, kde jsem „motala Boží slovo" (zajděte někdy k Paulínkám a pochopíte ;)) a posléze i uklízela :). Nějak to uteklo, Andrea kódovala, ještě zmrzka a italsko-česká rozlučka na nádraží ;).

 

Díky

Lýdii, která je plná energie, elánu, radosti... která svědčí každým slovem :).

Andree, která jde za Kristem a která „bojuje dobrý boj" ;-).

...všem ostatním Paulínkám, které jsem potkala v kuchyni, kapli, se kterými jsem si podala ruku, objala se a prohodila pár slov... díky, že tu jste!

... Pánu, který mi dal poznat nové a krásné věci ;)

 

 


Pozn. pod čarou :) - (Jo...ještě mě teď napadlo - bylo úžasné modlit se za Signály, když jsem před pár týdny poznala ty, kteří je vytváří :)).

Zobrazeno 1825×

Komentáře

jurysek

Díky za krásný odkaz na úryvek na Youtube!:-) Zpívali sme to při mši se scholou ale originál jsem vlastně nikdy neslyšel...až teď!:-) Je dobře když se články obohacují o všechny ty multimediální věcičky...:-)

jankac

Pěkný článek, když sem si přečetla nadpis, vůbec mňa nenapadl energetický nápoj, ale stáj Formule 1..... =)=)=)

Kristýna Boháčová

:-D OK, možná někdy začnu pít kafe... fakt? Bylo to poznat?? To je super :) jsem z toho měla pak fakt radost :-) ze všeho...

Andrea Hýblová (Neposeda)

Kiki, my bychom ti to kafe taky udělaly!!! Martina vzkazuje, že fakt bylo poznat, že jsme udělaly úklid!

vojtec

jsem rád, že i s Tebou jsem byl na dálku v modlitbě spojen, a že máš z celé té události radost. a taky díky za písničku (ať tu taky chvílu hřmí Ježíš místo muezzinu)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz